U bent hier

WeG staat voor 'Wege erwachsenen Glaubens'. Het project is van oorsprong Duits, maar ondertussen ‘ingeburgerd’ in Vlaanderen. Het is een manier om met volwassenen op weg te gaan in hun geloven. Als ik zeg dat ik geloof, wat betekent dit dan voor mij? Wat doet dat met mijn leven van elke dag? Word ik daar beter van of gelukkiger?

De bedoeling van het project is om kansen te bieden om geloven te be-leven, om een plaats te bieden om over geloven te praten, om samen gemeenschap te vormen en samen op zoek te gaan.

Hoe doen we dit?

Jaarlijks bieden we een geloofsreeks aan. Een aantal avonden, waarin we getuigenissen en impulsen horen. Hiermee gaan we zelf aan de slag, we staan erbij stil en maken er tijd voor.

Drie maal per jaar organiseren we een WeG-bijeenkomst, waar we het evangelie van de zondag die volgt lezen en op ons leven leggen. En er daarna rond bidden.

Voor mensen die nood en deugd hebben aan regelmatige samenkomsten, zijn er GBL-groepjes. GBL staat voor gebed, bijbel, leven. Je zou het een bijbelgroepje kunnen noemen, maar het werkt toch net iets anders.