U bent hier

… ik beloof je trouw te blijven in goede en kwade dagen,
in armoede en rijkdom, in ziekte en gezondheid.
Ik wil je liefhebben en waarderen al de dagen van ons leven.

 

Op een bepaald moment besluit je om samen door het leven te gaan en kies je voor een huwelijk. Deze verbintenis kan je ook bevestigen in de kerk. In deze viering beloven jullie mekaar trouw, voor jullie getuigen, voor jullie familie en vrienden, voor de hele kerkgemeenschap en voor God.

Wat moet je doen?

De aanvraag gebeurt op het secretariaat. Je kan hiervoor langsgaan op het secretariaat of het inschrijvingsformulier invullen op deze site. Door het invullen van dit formulier verklaart u zich akkoord dat er foto's (eventueel met naam) van dit sacrament kunnen gepubliceerd worden in Kerk&leven en/of op onze website.
De keuze van de kerk, de datum en het uur worden genoteerd. Later krijg je daar nog bevestiging van. Een huwelijk heeft ten vroegste plaats om 12.00 uur.

Nu maken jullie een afspraak met een onthaalechtpaar (hiervoor krijg je een lijst met namen) met de vraag om bij hen langs te gaan voor een gesprek. Na het bezoek bij het onthaalechtpaar nemen de verloofden contact op met de voorganger die met hen de viering voorbereidt.
Het in orde maken van de kerk waar de viering plaats heeft, spreek je af met de contactpersoon van de plaatselijke gemeenschap. Enkele afspraken kan je alvast nalezen op de bladzijde 'Huwelijk praktisch'.

Praktisch:

Inschrijvingsformulier
Bijdrage voor een kerkelijk huwelijk : 250 euro
Voorbereiden van je viering : http://www.gezinspastoraal.be/295/huwelijksvoorbereiding
Veel gestelde vragen : http://www.gezinspastoraal.be/293/huwelijksvoorbereiding/veelgestelde-vragen/faq-huwelijksvoorbereiding

Huwelijksjubileum

Een huwelijksjubileum kan ook in de kerk gevierd worden, neem hiervoor contact op met de parochiepriester of -coördinator.

 

Dankviering

Niet in alle omstandigheden kan een kerkelijk huwelijk gesloten worden. Toch willen we mensen de kans geven om hun dank voor hun (nieuwe) relatie voor God te brengen.  Neem hiervoor contact op met de parochiepriester of -coördinator.