U bent hier

Eerste communie

De Eerste Communie is niets anders dan wat het woord zelf zegt: ‘je gaat voor het eerst te communie’. Het is het moment waarop je voor het eerst helemaal deelneemt aan de eucharistie. De parochie organiseert de eerste communie - ouders en school zijn partners, de eerste door opvoeding, de tweede door opleiding, in onderlinge dialoog en met waardering voor elkaar. In bijlage vindt u hierover meer informatie.

We hebben vier startmomenten voor ouders met hun kind gepland. Ze zijn bedoeld voor de hele Pastorale Zone Bornem-Sint-Amands en vinden allemaal plaats in de kerk van Oppuurs, Oppuursdorp 15, 2890 Sint-Amands. Jullie zijn volledig vrij om één startmoment te kiezen:

zaterdag 15 juni 2019 om 10 uur

zaterdag 14 september 2019 10 uur

zaterdag 14 december 2019 om 10 uur

zaterdag 14 maart 2020 om 10 uur

 

Hiermee start de eigenlijke voorbereiding: er wordt uitleg gegeven over wat eerste communie is en wat het voorbereidend traject inhoudt. Inschrijfformulieren worden dan ook meegegeven.

Heeft u vragen? Aarzel niet een mail te sturen naar catechese@kerkkleinbrabant.be

Ben je nieuwsgiering naar hoe de eucharistieviering in elkaar zit? Klik dan op deze prent voor een filmpje.

Met-Jezus-aan-tafel-cover.jpg

Goed om weten

  • Om volledig te kunnen deelnemen aan de eucharistieviering en dus aan de eerste communie, vraagt dit om gedoopt te zijn. Om opgenomen te zijn in die grote gemeenschap van gelovigen. Indien dit nog niet eerder gebeurde, kan de vraag naar de eerste communie tevens de aanleiding zijn voor het doopsel. Lees er ook dit artikel over na.

  • Weetje : er is ook een tweede, derde, vierde, vijfde, … communie …