U bent hier

Eerste communie

De Eerste Communie is niets anders dan wat het woord zelf zegt: ‘je gaat voor het eerst te communie’. Het is het moment waarop je voor het eerst helemaal deelneemt aan de eucharistie. In de eucharistie vieren christenen dat God bij hen is, heel speciaal vieren ze dat door samen te komen, door te luisteren naar zijn woord en door hem te delen in de communie.

De eucharistieviering is niet alleen maar samen, gezellig vieren (wat zeker ook belangrijk is), maar is meer : mekaar als christenen ontmoeten en gesterkt worden om steeds meer van God te houden en dit uit te dragen.

De parochie organiseert de eerste communie - ouders en school zijn partners, de eerste door opvoeding, de tweede door opleiding, in onderlinge dialoog en met waardering voor elkaar.

Meer informatie over het nieuwe traject ter voorbereiding van de eerste communie vind je hier .

We hebben vier startmomenten voor ouders met hun kind gepland. Jullie zijn volledig vrij om één startmoment te kiezen:

zaterdag 16 juni 2018 om 10u in de kerk van Sint-Amands

zaterdag 15 september 2018 10u in de kerk van Bornem OLV-Leodegarius

zaterdag 15 december 2018 om 10u in de kerk van Oppuurs

zaterdag 16 maart 2019 om 10u in de kerk van Hingene

Hiermee start de eigenlijke voorbereiding: er wordt uitleg gegeven over wat eerste communie is en wat het voorbereidend traject inhoudt. Inschrijfformulieren worden dan ook meegegeven.

Heeft u vragen? Aarzel niet een mail te sturen naar catechese@kerkkleinbrabant.be

Goed om weten

  • Om volledig te kunnen deelnemen aan de eucharistieviering en dus aan de eerste communie, vraagt dit om gedoopt te zijn. Om opgenomen te zijn in die grote gemeenschap van gelovigen. Indien dit nog niet eerder gebeurde, kan de vraag naar de eerste communie tevens de aanleiding zijn voor het doopsel. Lees er ook dit artikel over na.

  • Weetje : er is ook een tweede, derde, vierde, vijfde, … communie …